Wednesday, March 10, 2010


denníček: 7.3.2010
(by shooty)


„Tento štát potrebuje ideológiu“ s vypleštenými očami viackrát hystericky zakotkodáka bývalá neurotická učiteľka, toho času neurotická poslankyňa. Naša mládež je vystavená zhubným vplyvom, ktoré idú zo Západu, jačí a rozreční sa o drogách. (...)

O tom, že jej stranícky šéf je prudko závislý na orálne podávanej droge taktne pomlčí. Moderátor televíznej diskusie niečo drmolí a ani mu nenapadne túto osobu, čo si myslí, že spasí mládež počúvaním hymny a čítaním si v preambule Ústavy, preskúšať z Ústavy, kde sa môžeme dočítať hneď v prvej hlave, jej prvom oddieli, v jeho prvom článku a v prvom odstavci toho článku, že:

„Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo.“

(...)

Ich voličská základňa miluje, keď im panstvo prikazuje ako majú žiť, v ich predstavivosti je to najlepšie, čo mohli dať svetu je, že sa nenarodili ako Maďari a ich intelektuálne špičky vzhliadajú k blúzneniu Drahoslava Machalu o Jánošíkovi, Starých Slovákoch a podobne. Desia sa všetkého, čo by mohlo narušiť ich ťapákovský vesmír točiaci sa okolo fujary a halušiek.

(...)

Na školských akadémiách okrem Československej aj Sovietsku hymnu a Internacionálu, na hudobnej sme vyspevovali Mládežnícku a Pieseň práce. Na ruštine Kamandir geroj Čapajev. Nijakú lásku k socialistickému zriadeniu ani k Sovietskemu zväzu v nás týmto spôsobom nikto nevypestoval. Bolo nám to smiešne a liezlo nám to na nervy. (...)

Mám intenzívny pocit, že nákup zástav do každej jednej triedy každej štátnej školy je tučný kšeft. Keď sa jedného dňa zistí, že naši rodoľubovia majú priateľov, ktorí vyhrajú štátny tender zverejnený na nástenke v zamknutej pivnici stráženej leopardom na dodávku vlajok a vytlačených preambúl, nebude nikto prekvapený.

(...)

Pri nejakom inom zákone ako tomto by človek mohol mávnuť rukou – no dobre, keď raz nebudú pri moci, tak sa ten zákon zruší. Ale nie. Kto z týchto zbabelcov si lajzne aby rušil niečo s takým nabubrelým názvom „Vlastenecký zákon“?
Najmä ak máme na pamäti, že Dzurinda a spol. mali za osem rokov počítania na svojich suchárskych kalkulačkách problém zrušiť omnoho ľahšie zničiteľné dračie vajcia typu Ministerstvo výstavby, čo tomu chudákovi murárovi Ľuptákovi ušili na mieru aby neotravoval ...

(...)

... viac ako klananie sa nejakým modlám by viac našim deťom v ich pocite, že žijú v nejakej normálnej krajine - do ktorej sa nenarodili za trest - pomohlo to, keby ich na školách veľmi nenápadne ale dôkladne naučili pár základných vecí.
Vecí, ktoré bohužiaľ neovládajú ani mnohí dospelí ľudia.
Ako napríklad:
Klamať sa nesmie.
Kradnúť je zlé.
Odpadky patria do koša.



(celý text)

No comments:

Post a Comment